tiistai 31. elokuuta 2010

Blogi aluille

Jaaha, melkein 2 viikkoa on kerennyt vierähtää ennenkuin sai tämän tekemisen aloitettua. No onpa nyt sitten ainakin kirjotettavaa :D

Tultiin tosiaan LA LAX:n kentälle toissa keskiviikkona Temen, Annan ja Hillan kanssa samalla lennolla. Hilla lähti heti omille teilleen, mutta meillä muilla oli tarkoituksena mennä samalla kyydillä Fullertoniin. Vähän aikaa siinä ihmeteltiin ja mie sitten soitteli Kimielle, jonka oli tarkoitus tulla hakemaan meidät kentältä. Lopulta Kimie meidät hortoilemasta kentältä löysi ja päästiin autokyydillä kentältä Fullertoniin. Kiitokset Anssille kyydin järkkäämisestä, kuin myös tietenkin Kimielle.

Fullertoniin päästyämme aloitimme asunnon metsästämisen. Tarkoituksena oli löytää asunto missä me kaikki kolme voisimme viettää koko vaihtoajan. Muutaman paikan jälkeen löysimmekin sopivan mestan Madison Avenuelta. Ongelmaksi nousi kuitenkin se, että kämppä ei ollut valmis kuin vasta perjantaina, joten joiduimme miettimään missä olemma 2 yötä. Kimie kysyi kaveriltaan voisiko tämä majoittaa meidät muutamaksi yöksi ja onneksemme se onnistui. Näistä sohvapaikoista iso kiitos Codielle!

Ensimmäiset päivät siis vietimme Codin sohvalla ja koulun orientaatiopäivillä. Vapaa-aika meni ihmettelyyn ja esim. pankkitilin avaamiseen, sekä kännykkäliittymän hommaamiseen. Pankkitiliä ei oikeastaan tarvitse muuhun, kuin vuokran maksuun ja netti- ja sähkölaskuihin, muut maksut hoituvat suomalaisilla korteilla, kuhan muistaa aina kysyttäessä sanoa että se on luotto, vaikkei sitä olisikaan. Jostain syystä jenkkien päätteet hyväksyvät ne niin, vaikka pelkällä Debit-kortilla maksaakin. Päätimme Annan ja Temen kanssa avata vain yhden tilin, koska asumme samassa mestassa ja nämä maksut ovat samat kaikille. Näin säästämme ainakin vähän pankkien palvelumaksuissa rahansiirtoihin liittyen.

Ensimmäisenä viikonloppuna siis muutimme omaan asuntoon. Yhdellä makuuhuoneella ja parvella varustetusta asunnosta löytyy tiskikone, hella, mikro ja muut vermeet ja paikka on todella hieno.
Asuntoalueen piha-aluetta
Allasalue

Allekirjoittanut nukkuu parvella ja Vuorion pariskunta nukkuu makkarissa. Olohuone / keittiö akseli on ei-kenenkään-maata.Viime viikonloppuna saimme hommattua kämppään myös huonekaluja ilmeisesti jonkinlaisen vapaakirkko häsmäkän tiloista. Tällä hetkellä olohuoneesta löytyy sohva ja muutama sohvapöytä. Itse hommasin parvelleni lipaston ja nojatuolin. Sängyiksi kävimme heti ensimmäisenä perjantaina hakemassa ilmapatjat, joissa varmaankin nukkuu tämän reilun 4 kk.

Viime viikon torstaina kävimme hakemassa jo keväällä ostamamme auton sen säilytyspaikasta. Ostimme siis Markun (auto on Mercury) Ansselilta toukokuussa ja hän ajoi sen säilytykseen meitä odottamaan.

Noudimme auton Kimien avustuksella ja ajelimme AAA - toimipisteeseen, jossa hoidimme rekisteröinnin ja vakuutusasiat kuntoon. Menopeli on siis jo alla ja pääsemme helposti liikkumaan paikasta toiseen.

Koulun puolesta vaihto on alkanut odotetusti. Luennot ovat samankaltaisia mihin on Suomessa tottunut, erona tosin läsnäolopakko. Koulua allekirjoittaneella on 4 päivänä viikossa, mutta ti ja to menee pelkästään golfkurssin parissa 50 min / kerta. Toisin sanoen koulua on vain ma ja ke, mutta silloin sitä onkin vähän enemmän, eli kaikki kurssit on niputettu kahteen päivään. Ei tahdo edes ehtiä käydä syömässä :S

Kurssien ryhmätöiden osalta ollaan saatu ryhmät muodostettua ja tämän viikon aikana pitäisi niiden tekeminen pikkuhiljaa aloittaa.

Tässä tiivistettynä yleiset asiat, joita olemme täällä ollessamme tehneet, viime viikonlopusta luvassa oma merkintänsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti